Data: 18 Jun 2020
Pret: 2300 EURO + 200 LEI

CHINA       – GRAND TOUR 

Ziua 1 TIMISOARA- BUDAPESTA – DUBAI- HONG KONG

Plecare cu autocarul din Lugoj /Timisoara / Arad spre aeroportul Budapesta . Zbor spre Hong Kong cu escala in Dubai.

Ziua  2  HONG KONG
Aterizare in Hong Kong  .Oraşul, fost dominion britanic, care după războiul opiumului din anul 1840, a intrat în componenţa statului chinez în anul 1997 şi dintr-un simplu sat de pescari, a devenit în timp unul dintre cele mai cosmopolite oraşe, unde Estul se întâlneşte cu civilizaţia Vestului. Hong Kong-ul pare în prezent mai atrăgător decât Manhattan-ul New York-ului, cu zgârie-norii care parcă răsar din mare, cu relieful sau colinar de un farmec aparte. Sosire, întâlnire cu reprezentantul local pentru transfer  la hotel si cazare .Timp la dispozitie

Ziua  3  HONG KONG

Mic dejun. Tur de o jumătate de zi al Hong Kong-ului, oraş cosmopolit unde diferite culturi se împletesc armonios cu tradiţiile chinezeşti şi cu influenţele exotice. Turul începe cu o plimbare până în vârful Muntelui Victoria cunoscut şi sub denumirea de Colina Victoria, faimoasa zonă rezidenţială de lux, unde de la altitudinea de 554 m se admiră o frumoasă panoramă asupra insulei Hong Kong, a peninsulei Kowloon şi a împrejurimilor. Turul continuă cu vizitarea celei mai populare plaje din sudul insulei, datorită nisipului fin şi a apei clare, situată în Golful Repulse după care se vizitează Piaţa Stanley (Chek Chue) şi satul pescăresc Aberdeen, denumit astfel de scoţienii care au colonizat Hong Kong-ul, o aşezare tradiţională unică în lume datorită ambarcaţiunilor sale din lemn, numite sampan şi datorită unei mici comunităţi care “trăieşte pe apă”. Timp liber in Hong Kong.

Opţional, seara  putem participa la o superbă croazieră în portul Victoria, cu cină bufet inclusă, pentru a admira vestitele lumini ale oraşului Hong Kong. Cazare Hong Kong.

Ziua  4  HONG KONG – MACAO – HONG KONG (vapor) 
Mic dejun. Timp liber pentru cumpărături sau excursie opţională de o zi cu dejun inclus cu vaporul la Macao, fosta colonie portugheză până în anul 1999. Macao este cea mai veche colonie europeană din Orientul Îndepărtat, datând din anul 1557. Mai mult de 400 de ani de amestec între culturile europenilor şi chinezilor au dat naştere unei culturi proprii a acestei aşezări. “Rădăcinile“ europene se regăsesc în arhitectura multor clădiri tipic portugheze, care au fost declarate recent ca aparţinând Patrimoniului Mondial UNESCO. Vom atinge principalele puncte de atracţie turistică din Macao precum ruinele bisericii romano-catolice St. Paul, devenite emblema pentru Macao, intrate şi ele în Patrimoniul Mondial UNESCO, dealul Penha care a dominat orizontul peninsulei Macao mai mult de trei secole (deal pe care se află Biserica Penha construită în anul 1622), Piaţa Senatului, Poarta Barierei. Vom trece pe lângă celebrul Turn din Macao, admirăm monumentul care comemorează revenirea regiunii Macao la China, în anul 1999, numit Lotus Flower în Full Bloom şi vizităm Templul zeiţei A-Mă, zeiţa navigatorilor. În timpul dejunului, vom avea ocazia să gustăm câte ceva din bucătăria “macaneză”, bucătărie în care se regăseşte cultura sa unică. Turul se încheie cu vizitarea unui faimos cazino din Macao, copie a cazinoului Veneţia din Las Vegas. Întoarcere în Hong Kong. Cazare.

Ziua 5  HONG KONG – GUANGZHOU ( CANTON )

Mic dejun. Transfer la gara pentru transfer cu trenul la Guangzhou . Sosire si apoi tur de oras in Guangzhou, al treilea oras al Chinei ca si populatie si singura poarta de comunicare cu vestul a Chinei pentru multa vreme . Vedem Insula Shamian cu arhitectura coloniala, fluviul Zhujiang care strabate orasul , Casa Clanurilor Chen,  Piata Huacheng , Mausoleul Regilor Regatului Nanyue, etc.  Cazare in Guangzhou.

Ziua  6  GUANGZHOU –   SHANGHAI

Mic dejun. Transfer la gara pentru calatorie cu trenul rapid spre Shanghai. Sosire dupa amiaza si apoi vizita la Muzeul de Istorie din Shanghai, inaugurat în anul 1952. Muzeul este unul dintre cele mai mari din lume şi este renumit datorită colecţiei impresionante de obiecte din bronz care aparţin dinastiilor Shang şi Zhou. De asemenea, acesta găzduieşte picturi antice chinezeşti şi obiecte din ceramică, având cele mai bune colecţii de artefacte din istoria Chinei şi a oraşului, inclusiv descoperiri arheologice din anul 1949 până în prezent. În continuarea zilei vom vizita un atelier de prelucrare a perlelor. Cazare in Shanghai.

Ziua  7  SHANGHAI
Mic dejun. Zi dedicată explorării Shanghai-ului, oraş cosmopolit de care se leagă istoria Chinei moderne, fiind în prezent un oraş ultradezvoltat, cu bulevarde largi, străzi suspendate, clădiri monumentale şi peisaje urbane inedite. Vom vizita promenada Bund, care se întinde de-a lungul fluviului Huangpu pe mai mult de 1,6 km, fiind străjuită de clădiri în stilul anilor ‘30, cartierul Pudong, care este şi centrul financiar al oraşului şi ai cărui zgârie-nori au devenit simbolul oraşului. Cei care sunt interesaţi pot urca în Shanghai World Financial Center, în prezent a treia cea mai înaltă clădire din lume, care măsoară 492 m înălţime şi are 101 niveluri, la etajul 94 pentru o privelişte unică asupra oraşului. În continuare vom vizita Templul Statuilor de Jad ale lui Buddha, în care sunt expuse două dintre cele mai faimoase statui ale lui Buddha: una din jad alb, reprezentându-l în poziţie culcată şi una din jad verde în poziţie de meditaţie. Vedem apoi  Grădina Mandarinului Yu, construită în sec. al XVI-lea în stilul arhitectural al dinastiei Ming de către un ofiţer chinez. Scopul acestei grădini, sugerat chiar de numele acesteia, Yu însemnând a face fericit, este de a induce o stare de linişte, de a crea plăcere vizitatorului care descoperă nenumărate pavilioane şi chioşcuri, precum şi mici curţi care răsar de o parte şi de alta a aleii cu statui sub forma unor dragoni, care şerpuieşte în interiorul grădinii. În continuarea zilei vom face o plimbare în oraşul vechi, unde se află şi un impresionant centru comercial, urmată de o incursiune pe celebra stradă comercială Nanking, unde vom putea asista la Ceremonialul Ceaiului într-una din renumitele ceainării de aici. Cazare.

Ziua 8  SHANGHAI – XIAN –(avion)

Mic dejun.  Transfer la aeroport pentru zbor spre XI`AN, fosta capitala imperiala, orasul etern, numit Chang’an in antichitate, unul din leaganele vechii civilizatii din Bazinul Fluviului Galben. Cu o istorie de 3 000 de ani, Xi’an a fost capitala pentru 13 dinastii chineze, echivaland in faima vechi capitale precum Atena, Cairo sau Roma. Astazi vom face un tur in cadrul caruia vom vizita Pagoda Gastei Salbatice, care reprezinta una din cladirile remarcabile din Xi’an, aflata in interiorul templului Da Ci’en construit in 589 en (este locul de unde s-a raspandit budismul in China). Continuam cu Vechiul Zid al Orasului si Muzeul de Istorie. Cazare in Xi’an . Optional Spectacol de dansuri din vremea Dinastiei Tang.

Ziua 9: XI’AN

Mic dejun. Vizitam mai intai in cartierul musulman la  Marea Moschee. Vom continua cu o excursie la celebra Armata de Teracota a imparatului Qin Shi Hua , una dintre descoperirile arheologice de senzatie ale sec. XX, un sit al carui renume rivalizeaza cu cel al Marelui Zid. In jur de 8000 de razboinici si cai de lut in marime naturala au fost ingropați in anul 210 î.Hr., ca o „armata a spiritelor”, menita sa pazeasca mormantul Primului Imparat . Transfer pentru imbarcare pe trenul de mare viteza cu destinatia Beijing. Cei 1200 de km, distanta dintre cele 2 orase, vor fi parcursi in 5 ore. Cazare in Beijing

Ziua 10 BEIJING  

Mic dejun.  Suntem in capitala Chinei, centrul universului politic, economic si cultural al tarii. Este uimitor cum se imbina vechiul si noul in aceasta metropola, farmecul fiind oferit de combinatia de zgarie-nori cu cladiri din era imperiala. Este cunoscut ca orasul in care nu te plictisesti niciodata, atat de multe lucruri sunt de facut si de gustat. Cele mai importante le descoperim in calatoria noastra. Incepem experienta chinezeasca cu o vizita la Parcul Olimpic din Beijing  unde vom vizita exterior Stadionul National din Beijing devenit un adevarat simbol al Chinei dupa inciderea Jocurilor Olimpice din 2008 si un obiectiv turistic important datorita arhitecturii deosebite, unice in lume ! Tot aici in parcul olimpic vom mai putea admira Centrul National Acvatic cunoscut sub numele international de Water Cube.  Timp liber. Cazare in Beijing. Seara optional cina traditionala cu Rata de Beijing
Ziua 11  BEIJING
Mic dejun. Ziua incepe cu vizitarea Marelui Zid Chinezesc, sectiunea Badaling, structura imensa, ridicata in scop de aparare, ce se intinde pe o lungime de peste 6.000 km si strabate 5 provincii. Este de la sine inteles de ce Marele Zid Chinezesc construit in urma cu 2300 de ani, poate fi vazut din spatiu de catre astronauti ! Ne intoarcem la Beijing si continuam turul cu Palatul de Vara, cea mai bine conservata gradina imperiala, resedinta pe care faimoasa imparateasa Cixi a construit-o din fondurile destinate initial flotei imperiale si care a servit ca resedinta familiei regale timp de peste 2000 de ani. Vom face apoi o vizita la un magazin de Jad si un Centru de Medicina Chinezeasca.. Cazare in Beijing . Optional spectacol de la Opera cu cina.

Ziua 12  BEIJING
Mic dejun. Incepem astazi turul Beijing-ului cu vizitarea celebrei Piete Tiananmen (cea mai mare piata din lume, inima orasului Beijing si a puterii politice chineze). De aici se patrunde in Palatul Imperial din timpul dinastiilor Ming si Qing, cunoscut sub numele de Orasul Interzis, un complex arhitectural cu peste 9.000 de camere in care accesul muritorilor de rand  a fost intezis secole la rand pana in anul 1949 cand a fost deschis publicului.. Dupa-amiaza se viziteaza Templul Cerului, locul unde imparatii din dinastiile Ming si Qing venerau cerul si se rugau pentru pace si prosperitate. Astazi sunt incluse in program si doua vizite la un magazin de perle si unul de ceaiuri.  Seara transfer la aeroport pentru zbor spre Budapesta.

Ziua 13 BUDAPESTA AEROPORT – TIMISOARA

Sosire pe Aeroportul Budapesta si transfer cu autocarul spre Timisoara

 

Tarif : 2300 EURO + 200 LEI / PERSOANA  Plecare IUNIE 2020 

Servicii incluse:

 • bilet de avion, Budapesta –  Hong Kong & Beijing – Budapesta
 • bilet de avion : Shanghai- Xian
 • bilet de tren de mare viteza :Hong Kong- Guangzhou, Guangzhou- Shanghai, Xian -Beijing
 • cazare 10 nopti cu mic dejun la hoteluri de 4 stele:

3 la Hong Kong , 1 la Guangzhou, 2 la Shanghai, 1 la Xian, 3 la Beijing

 • transferuri aeroport-hotel-aeroport inclusiv transferul la Budapesta
 • transport cu autocar local conform itinerariului
 • tururile, vizitele si excursiile din program
 • ghizi locali
 • insotitor de grup din partea agentiei
 • Taxele de aeroport si combustibil
 • taxa de viza si procesare:

Servicii neincluse:

 • bacsis pentru soferi si ghizi locali: 40 Eur/persoana
 • asigurarea medicala si asigurarea storno (optionale)
 • excursiile optionale ( Macao) , serile tematice, croaziere, etc

 

Acte necesare pentru obtinerea vizei

 

– 1 fotografie (color, recenta, de tip pasaport dimensiuni: 3,5 x 4,5 cm, pe hartie lucioasa, cu fata intreaga, lobul urechilor vizibil, pozitie serioasa, pe fundal de culoare deschisa)

–  pasaportul in original valabil pentru cel putin inca 6 luni de la data returului din excursie

– adeverinta de salariat de la societatea la care sunteti angajat cu precizarea functiei / cupon de pensie

– telefon de contact (indicat telefonul mobil)

– telefon de contact (indicat telefonul mobil) si nume complet al unei rude care ramane in tara

– asigurare medicala pe toata perioada calatoriei

 

Termen de inscriere: Minim 2 luni inainte de data plecarii

Grup minim: 25 persoane

 

Pentru aceasta calatorie este necesar PASAPORTUL valabil 6 luni de la data returului cu viza aplicata!