Data: 01 Nov 2020
Pret: 1350 EURO + 200 LEI

EGIPT:    CAIRO- CROAZIERA PE NIL- HURGHADA-  ALEXANDRIA

Ziua 1 Timisoara – Budapesta – Cairo

Transfer din Lugoj/Timisoara/Arad  la aeroportul din Budapesta. Sorire in Cairo si transfer la hotel.

PIRAMID 2 SPHINX tutankamon???????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Ziua 2: Cairo

Mic dejun. Tur de oras cu autocarul: incepem la  Giza pentru a admira  Piramidele si Sfinxul.Continuam  turul cu   Muzeul de Egiptologie . Pranz la un restaurant local. Vedem apoi zona crestina a orasului iar mai tarziu urcam in zona inalta a orasului medieval :  Moscheia lui Muhamad Ali, Moscheia Mameluca, Citadela lui Salah El Din, Moscheia Riffai si Moscheia Hassan. Seara facem o plimbare prin zona comerciala , pe strada principala a orasului vechi pana langa  langa vechile ziduri de aparare. Vedem aici o multime de moschei si scoli religioase din perioade diverse de inflorire ale culturii arabe precum si case elegante ale oamenilor bogati din Cairo.  Cazare in Cairo .

CHURCH CAIRO CHURCH 4 CAIRO 1al-muayyad-mosque cairo CAIRO 2

Ziua 3: Cairo – Aswan – croaziera (3 nopti)

Mic dejun la pachet. Dimineata devreme zbor spre Aswan. Sosire Aswan si imbarcare pentru croaziera pe NiI – cel mai lung fluviu din lume .Plimbare cu feluca pe langa Insula Elefantina, cu oprire la Gradina Botanica de pe insula lui Kitchener si admirarea Mausoleului lui Aga Khan. Apoi vizita la Templul Philae Cazare pe vasul de croaziera. Cina

 

Ziua 4: Aswan – Kom Ombo – Edfu

Optional excursie la marele templu al lui Ramses al II lea de la  Abu Simbel . Vizita la Marele Baraj de pe Nil si la marea cariera de granit ( obeliscul netermonat al lui Ramses II ) Plecare catre Kom Ombo, unde se viziteaza Templul Kom Ombo ce a fost construit in timpul dinastiei ptolemeice, atipic prin faptul ca este perfect simetric. Partea sudica a templului este dedicata zeului crocodil Sobek(In apropiere au fost descoperite trei sute de mumii de crocodili), iar cea nordica zeului Horus.  Continuam sa navigam catre Edfu.  Mic dejun, pranz si cina pe vas.
NILE CRUISE

Ziua 5: Edfu – Esna – Luxor

Mic dejun. Dimineata se viziteaza Templul lui Horus  de la Edfu care dateaza din perioada Ptolemeica-  cel mai bine pastrat templu din Egipt, cu peretii sai cu imagini si hieroglife, adevarate sali de studiu ale vremurilor apuse. Continuam calatoria spre Esna – oras construit peste ruinele Templului lui Khnum, si apoi catre Luxor. Aici suntem inconjurati la tot pasul de vestigii ale vechii civilizatii egipene , iar unii specialisti considera zona drept  cel mai mare muzeu in aer liber din lume.  Luxorul din Egiptul de Sus este de fapt Theba a grecilor antici si totodata capitala Egiptului in timpul Regatului Nou. Astazi este un loc faimos pentru  Valea  Regilor din apropiere. Se viziteaza Templul Luxor, dedicat triadei tebane, Zeul Amun-Ra, sotia sa Mut si fiul lor Konshu.  Legatura dintre Luxor si Karnak este facuta prin Aleea Sfincsilor, o cale lunga  de 3 km. Cazare pe vas, pranzul si cina .

EGIPT 6 egyptian-painting-artwork GODS

Ziua 6: Luxor – Karnak – Hurghada (300 km)

Mic dejun. Debarcare de pe vasul de croaziera. Dimineata se viziteaza Templul lui Amun-Ra de la Karnak, impresionant ansamblu monumental  de 20 de temple mai mici raspandite pe 25 ha. Excursie optionala la Valea Regilor, unde, dupa moarte, erau imbalsamati/mumificati si apoi transportati intr-un cortegiu solemn faraonii Noului Regat. Templul Reginei Hatshepsut este amplasat intr-un amfiteatru natural spectaculos. Colosii lui Memnon il infatiseaza pe faraonul  Amenhotep al III-lea si troneaza de 3400 de ani pe malul vestic al Nilului. Deplasare la Hurghada , cazare si cina.

Ziua 7: Hurghada – Insula Gifton

Mic dejun.  Timp liber in Hurghada pentru plaja si relaxare. Excursie optionala pe Insula Gifton – una dintre cele mai interesante insule ale Marii Rosii, este ea insasi o rezervatie naturala cu plaje foarte frumoase si recifuri de corali in jur. Pranzul pescaresc  inclus , pe vas. Pentru doritori, exista posibilitati de snorkeling  sau scufundari . Retur la Hurghada .Cina .

DIVE RED SEA snorkel-giftun Hurghada DIVE orange-bay

Ziua 8: Hurghada   

Mic dejun. Timp liber in Hurghada pentru plaja si relaxare. Excursie optionala – Jeep Safari. Plecare catre desert intr-o masina de teren cu tractiune 4×4, cina intr-o asezare de beduini.  Alte excursii la alegere .  Cina. Cazare in Hurghada.

Ziua 9: Hurghada – Cairo – Alexandria

Mic dejun la pachet. Transfer la aeroport pentru zbor spre Cairo .  Pornim spre  Alexandria, denumit si orasul Cleopatrei, intemeiat de imparatul Alexandru cel Mare, unde se pot vizita: Fortul Quytbay situat pe locul anticului far din Pharos, una din cele sapte minuni ale lumii antice si care astazi adaposteste Muzeul Naval; Cartierul sudic – Rhakotis si Biblioteca din Alexandria. Retur la Cairo.

Ziua 10: Cairo- Budapesta  

Mic dejun . Transfer la aeroport pentru zborul spre Budapesta. Transfer la Timisoara

 

Tarif 1350 euro + 200 lei     Plecare   noiembrie   2020  sau martie 2021

 Tariful include:

Transfer cu autocarul TM – BUDAPESTA – TM

Avion:  BUD- CAIRO- BUD,  CAIRO – ASWAN,  HURGHADA-CAIRO

Croaziera pe Nil cu mic dejun, pranz si cina,

Multe intrari la obiective incluse

Cazare in Cairo cu mic dejun.

Cazare in Hurghada cu All inclusive

 

Tariful nu include :

Asigurari , Unele intrari la obiective, excursii optionale , bacsisul local , etc