Data: 29 May 2020
Pret: 200 Euro + 200 LEI

Cracovia  –  Legendele din Malopolska ….

 

Ziua 1  Dimineata devreme pornim din   Lugoj , Timisoara si Arad  spre Cracovia. Stabatem Muntii Tatra cu peisajele lor frumoase. Sosire in capitala regiunii Malopolska .Cazare.

 

castEL-cracovia  BARBACAN

Ziua 2. Mic dejun. Vizitam vechea capitala a Poloniei asezata pe malul Vistulei . Vedem  Catedrala Wawelska unde sunt inmormantati marii regi ai poloniei, apoi vizitam  Castelul Wawel cu cele trei sectiuni.  Coboram apoi pe langa Biserica Sf Francisc, locul unde s-a rugat si Papa Ioan Paul al II lea si urmasul sau Benedict al XVI-lea. Vedem fereastra de unde a binecuvantat multimea si apoi ne indreptam spre Piata Centrala . Aici se afla cel mai mare muzeu subteran din estul Europei. Parterul vechilor cladiri din centrul orasului medieval se afla acum sub nivelul pietei si acolo sunt amenajate , la subsol pe aproximativ 4000 m2 incaperile asa cum erau ele odinioara.  Vedem apoi Turnul Vechii Primarii , Biserica Sfanta Maria, Universitatea Jagellona si Monumentul lui Mickiewicz,  Timp liber pentru masa de pranz, cumparaturi.  Vizita in cartierul evreiesc al orasului.  Poate fi facut un tur cu trenuletul spre celebra fabrica a lui Oskar Schindler ( din filmul Lista lui Schindler ) Cazare in Cracovia

CRACOVIA HORSES Panorama_1453

Ziua 3 Mic dejun. Vizita la mina de sare le la Wieliczka. Uriasa exploatare de sare a fost inclusa pe lista ptrimoniului UNESCO in anul 1978. In exploatare inca din secolul al XIII –lea, este o marturie a muncii si a simtului artistic a generatii de mineri. Sute de statui, porticuri si alte figurine din ceara o transforma intr-u uriasa catedrala subterana. Retur la Cracovia. Optional excursie la Auschwitz pentru a vedea lagarul nazist de aici.

Retur in Cracovia. Timp liber plimbare prin oras seara, pe langa Monumentul Grunwald care aminteste de marea victorie poloneza asupra cavalerilor teutoni, Barbacan , Poarta Sfantului Florian si a vechilor ziduri de aparare a orasului medieval, construite in vremea marilor amenintari mongole si tatare. Cazare in Cracovia.

 

Ziua 4 Mic dejun. Pornim spre tara. Popas pentru un “gulash” in Ungaria.

 

Plecare  29 mai  2020        Pret  : 200 euro + 200 lei  ( grup minim 35 persoane )

 

Servicii incluse:  3 cazari cu mic dejun, hotel 3/4*, autocar, asistenta turistica

Servicii neincluse:   asigurare medicala, storno, intrari la obiective, taxe ghizi locali