Data: 24 Oct 2021
Pret: 1350 EURO + 200 LEI

EGIPT:    CAIRO –  ALEXANDRIA – CROAZIERA PE NIL – HURGHADA

Ziua 1 Timisoara – Budapesta – Cairo

Transfer cu autocarul din Lugoj 6.45 /Timisoara 7.45 /Arad 8.45 la aeroportul din Budapesta. Sosire in Cairo si transfer la hotel.

PIRAMID 2 SPHINX tutankamon???????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Ziua 2: Cairo

Mic dejun. Tur de oras cu autocarul: incepem la  Giza pentru a admira  Piramidele si Sfinxul. Continuam  turul cu   Muzeul de Egiptologie .  Vedem apoi zona crestina a orasului : Biserica Sf Gheorghe, Biserica Sf Maria (numita si Biserica  Suspendata ) iar mai tarziu urcam in zona inalta a orasului medieval :  Moscheia lui Muhamad Ali, Moscheia Mameluca, Citadela lui Salah El Din, Moscheia Riffai si Moscheia Hassan. In timpul turului vom vedea si Piata Tahrir, Promenada Nilului, Insula Zamalek, Cimitirul din Cairo precum si o multime de moschei si scoli religioase din perioade diverse  precum si case elegante ale oamenilor bogati din Cairo.  Cazare.

CHURCH CAIRO CHURCH 4 CAIRO 1

Ziua 3 : Cairo – Alexandria- Cairo

Mic dejun. Pornim spre  Alexandria, denumit si orasul Cleopatrei sau orasul stiintei , intemeiat de catre Alexandru cel Mare. Vedm aici: Gradinile Palatului  Montazah, Fortul Quytbay situat pe locul anticului far din Pharos, una din cele sapte minuni ale lumii antice si care astazi adaposteste Muzeul NavalColoana lui PompeiTemplul lui SerapisTeatrul Roman si Termele Romane, promenada mediteraneana cu cladirile elegante belle epoque ,  Cartierul sudic – Rhakotis cu  Biblioteca din Alexandria.  Vom face un popas si la Catedrala Sf Marcu – locul de unde venetienii au “imprumutat ” pentru mai bine de 1000 ani moastele sfantului .  Retur la Cairo.

al-muayyad-mosque cairo CAIRO 2

Ziua 4 : Cairo –  Luxor     /  croaziera (3 nopti)

Mic dejun la pachet. Dimineata devreme zbor spre Luxor .

Aici suntem inconjurati la tot pasul de vestigii ale vechii civilizatii egipene , iar unii specialisti considera zona drept  cel mai mare muzeu in aer liber din lume.  Luxorul din Egiptul de Sus este de fapt Theba a grecilor antici si totodata capitala Egiptului in timpul Regatului Nou.

Vizitam: Templul lui Amun-Ra de la Karnak, impresionant ansamblu monumental  de 20 de temple mai mici raspandite pe 25 ha. Urmeaza : Valea Regilor, unde, dupa moarte, erau imbalsamati/mumificati si apoi transportati intr-un cortegiu solemn faraonii Noului Regat. In Valea Reginelor ,Templul Reginei Hatshepsut este amplasat intr-un amfiteatru natural spectaculos. Colosii lui Memnon il infatiseaza pe faraonul  Amenhotep al III-lea si troneaza de 3400 de ani pe malul vestic al Nilului. In functie de program , vizita 3  morminte ( Ramses I, Ramses IX,  Menuhotep ) ,restul la cerere ( Tutankhamon, Seti I, Ramses VI, etc )  . Pranzul si cina pe vapor.

  

 

 

Ziua 5: Luxor- Karnak – Esna /Edfu

 

 Mic dejun. Vizita la Templul Luxor, dedicat triadei tebane, Zeul Amun-Ra, sotia sa Mut si fiul lor Konshu.  Legatura dintre Luxor si Karnak este facuta prin Aleea Sfincsilor, o cale lunga  de 3 km. Dupa pranz , Continuam calatoria spre sud pe Nil  catre  Esna – oras construit peste ruinele Templului lui Khnum.  Pranz si cina pe vas.

NILE CRUISE

Ziua 6:  Edfu – Kom Ombo- Aswan

Mic dejun. Vizita la  Templul lui Horus  de la Edfu care dateaza din perioada Ptolemeica-  cel mai bine pastrat templu din Egipt, cu peretii sai cu imagini si hieroglife, adevarate sali de studiu ale vremurilor apuse.  Plecare catre Kom Ombo, unde se viziteaza Templul Kom Ombo ce a fost construit in timpul dinastiei ptolemeice, atipic prin faptul ca este perfect simetric. Partea sudica a templului este dedicata zeului crocodil Sobek (In apropiere au fost descoperite trei sute de mumii de crocodili), iar cea nordica zeului Horus.  Continuam sa navigam catre sud spre Aswan. Pranz si cina pe vas.

   

Ziua 7 : Aswan – Hurghada  

 Mic dejun. Vedem Marele Baraj de pe Nil , apoi vizita la Templul Philae  Apoi plimbare cu feluca pe langa Insula Elefantina,  Gradina Botanica de pe Insula lui Kitchener si admirarea de la distanta a  Mausoleului lui Aga Khan . Satul Nubian sau Cariera de Granit in functie de timp …   Dupa pranz plecare spre Hurghada. Sosire cazare, Cina

 

Ziua 8: Hurghada – Insula Gifton

Mic dejun.  Timp liber in Hurghada pentru plaja si relaxare. Excursie optionala pe Insula Gifton – una dintre cele mai interesante insule ale Marii Rosii, este ea insasi o rezervatie naturala cu plaje foarte frumoase si recifuri de corali in jur. Pranzul pescaresc  inclus , pe vas. Pentru doritori, exista posibilitati de snorkeling  sau scufundari . Retur la Hurghada .Cina .

DIVE RED SEA   orange-bay  

Ziua 9: Hurghada   

Mic dejun. Timp liber in Hurghada pentru plaja si relaxare. Excursie optionala cu submariul in Marea Rosie langa reciful de corali  sau  Jeep Safari.  Alte excursii la alegere .  Cina. Cazare in Hurghada.

Ziua 10: Hurghada- Cairo- Budapesta  

Mic dejun . Transfer la aeroport pentru zborul spre Budapesta. Transfer la Timisoara

 

Tarif 1350 euro + 200 lei     Plecare    24 octombrie  2021

 Tariful include:

Transfer cu autocarul TM – BUDAPESTA – TM

Avion:  BUD- CAIRO,  CAIRO – LUXOR ,  HURGHADA-CAIRO– BUD

Croaziera pe Nil cu mic dejun, pranz si cina, 5*

Cazare in Cairo cu mic dejun. 4*

Cazare in Hurghada cu All Inclusive  5*

Ghid local egiptolog pe parcursul excursiei vorbitor de limba romana !!!

Tour manager din partea agentiei 

Asistenta de securitate pentru grup pe tot parcursul turistic.

 

Tariful nu include :

Asigurari , Intrari la obiective ( aprox 100 -120 euro ), alte excursii optionale , bacsisul local , etc

costul testului PCR  ( 200 lei  la laboratorul partener )